1151 Mješač za pogače- horizontalni, sa kipovanjem i posudom za prihvat smjese, 50L, poluautomatski

Mašine za proizvodnju hrane za pčele.

SKU: 1151 Mješač za pogače- horizontalni, sa kipovanjem i posudom za prihvat smjese, 50L, poluautomatski Kategorija: Oznake: ,

Mješač za pogače predstavlja opremu u kojoj se vrši mješanje šećera u prahu i invertovanog šećera u tečnom stanju. Dizajniran je kao sud sa mješačem kod jednostavnijih modela gdje se napravljena smjesa pogača kipuje iz suda, odnosno kod profesionalnih varijanti kao sud sa plaštom u kome je smješten mješač smjese i spirala za doziranje gotovog proizvoda u pakovnu ambalažu. Sve komponente mješača su smještene na masivno postolje. Mješač miješa materijal u vertikalnoj ravni, a zahvaljujući posebno izvedenim perajima u mješaču ostvaruje se i miješanje u horizontalnoj ravni. Osovinu mješalice pokreće motor sa reduktorom broja obrtaja od 30 o/min. Sud za miješanje može biti izrađen u različitim zapreminama, prema zahtjevima kupca. Uz opremu isporučuje se i tehnologija rada na opremi, pri čemu se primjenom iste, sa mješačem zapremine 100L može proizvesti do 2000kg pogače za 8 sati rada. Svi dijelovi mješača u kontaktu sa materijalom su izrađeni od nehrđajućeg čelika (prohroma) AISI304 odobrenog za upotrebu u prehrambenoj industriji.

U proizvodnji se izrađuju kompletne linije za proizvodnju hrane za pčele. Osnovni elementi linija su:

  • mlin za mljevenje kristal šećera u prah,
  • duplikator za invertovanje šećera,
  • pumpa za transport inverta iz duplikatora u mješač (šifra 0630),
  • miješač za pogače,
  • varilice za zatvaranje kesa sa ravnalicom za peglanje pogača (opciono) i
  • transporteri šećera u prahu od mlina do mješača.

Linije mogu biti različitog kapaciteta, zavisno od  potreba korisnika, te se svaka izrađuje prema specifičnim zahtjevima, uz primjenu dobre inžinjerske prakse i višegodišnjeg iskustva.