1162 Pegla za ravnanje pogača sa dva valjka, sa varilicom za kese, automatska

Mašine za proizvodnju hrane za pčele.

SKU: 1162 Pegla za ravnanje pogača sa dva valjka, sa varilicom za kese, automatska Kategorija: Oznake: ,

Finalizacija izrade pogača podrazumijeva ravnomjernu i ujednačenu distribuciju mase u pakovanju (kesi). “Peglanje” pogače je težak i zamoran posao obzirom da iziskuje snagu i vještinu. Ovaj problem se može riješiti primjenom ponuđenih pegli koje izrađujemo kao manje – ručne i veće – automatske, koje su najčešće sastavni dio linije za proizvodnju pogača. Princip rada je jednostavan, grudvu pogače koju prethodno stavimo u kesu “pregazimo” valjkom i ona je dotjerana na tačnu debljinu, ravna i ujednačena.

1162 Pegla za ravnanje pogača sa dva valjka, sa varilicom za kese, automatska se sastoji od prohromskog postolja na kome su smješteni varilica za varenje kesa i par valjaka za ravnanje pogača. Varilica ima digitalni regulator temperature varenja sa definisanim vremenom hlađenja vara i pneumatski vođeno zatvaranje čeljusti za varenje. Var na kesici je dupli što garantuje integritet pakovanja i sprječava curenje proizvoda iz zavarenih kesa. Impulsno varenje obezbjeđuje visoku uštedu energije i veliku preciznost varenja, a varenje je moguće izvršiti na različitim materijalima (PE, PP, PVC i sl.). Valjci za ravnanje upakovane pogače su izrađeni od kvalitetnog i tvrdog drveta. Valjke je moguće pomjerati i tako podešavati zazor između njih, odnosno debljinu pogače na izlazu poslije valjaka.

U proizvodnji se izrađuju kompletne linije za proizvodnju hrane za pčele. Osnovni elementi linija su:

  • mlin za mljevenje kristal šećera u prah,
  • duplikator za invertovanje šećera,
  • pumpa za transport inverta iz duplikatora u mješač (šifra 0630),
  • miješač za pogače,
  • varilice za zatvaranje kesa sa ravnalicom za peglanje pogača (opciono) i
  • transporteri šećera u prahu od mlina do mješača.

Linije mogu biti različitog kapaciteta, zavisno od  potreba korisnika, te se svaka izrađuje prema specifičnim zahtjevima, uz primjenu dobre inžinjerske prakse i višegodišnjeg iskustva.